En säker resa till ditt nya hem

Är det dags för ett nytt kapitel i ditt liv? Ska du byta bostad och etablera dig på en annan plats? Det är en tid som oftast bär med sig både glädje och stress. Här presenterar vi några centrala punkter att beakta under flytten.

I de flesta fall är det många små och stora beslut som behöver tas innan flyttkartongerna plockas fram. Det kan inkludera att besöka flera bostadsvisningar innan du väljer ditt nya hem, kanske till och med att ansöka om ett lån på banken eller byta jobb. Oavsett om din nya adress är nära eller långt bort vill du försäkra dig om att dina ägodelar och bohag transporteras tryggt och säkert till rätt plats. Konsumentverket har sammanställt en lista med värdefulla råd att följa:

  • Välj en flyttfirma som följer Bohag 2010-standard

När du väljer en flyttfirma i Täby, se till att de följer Bohag 2010-standarden. Detta säkerställer att dina ägodelar hanteras enligt branschens bästa praxis.

  • Kräv ett skriftligt avtal med fast pris

För att undvika oväntade kostnader bör du insistera på ett skriftligt avtal med ett fast pris. Om du endast får en uppskattad kostnad bör detta pris inte överskridas med mer än 15% vid fakturering.

  • Kommunicera eventuella särskilda behov tydligt

Om du har tunga möbler eller andra föremål som kräver särskild hantering, var säker på att kommunicera detta tydligt med flyttfirman så att de kan ta de nödvändiga åtgärderna.

  • Avsluta prenumerationer och abonnemang

De flesta av oss kommer ihåg att göra en adressändring när vi flyttar till en ny plats. Men det finns även andra relationer som behöver uppmärksammas. Gå igenom dina fakturor för el, gas, och vatten och informera leverantörerna om din kommande adressändring. Om du flyttar till ett eget hus, kom ihåg att kontakta kommunen för sophämtning. Glöm inte heller att avsluta prenumerationer på TV-abonnemang, internet och försäkringar.

  • Ut med det gamla, in med det nya

En flytt innebär en fantastisk möjlighet att rensa och göra sig av med saker som inte längre används. Överväg att skänka, sälja eller återvinna de föremål du inte längre behöver. Diskutera med familjen om vad som ska ske med gamla leksaker, skidor och cyklar som barnen har vuxit ifrån. Behöver de verkligen tas med till den nya adressen? Ta dig tid att gå igenom förråd och garage i god tid, utan att känna stress. I bästa fall kan du tjäna några extra kronor genom att sälja saker på en bakluckeförsäljning eller online.

  • Packa smart

När du var student kanske det var enkelt att använda banankartonger från livsmedelsaffären för att packa dina saker. Men i längden är det klokare att investera i riktiga flyttkartonger, särskilt om dina ägodelar kommer att förvaras under en tid innan de packas upp. Ärligt talat, det händer oftare än vi tror. Riktiga flyttkartonger är stabila och säkra under själva flytten, vilket minimerar risken för skador på dina ägodelar.

Oavsett om din kommande flytt är kort eller lång, nära eller avlägsen, är det viktigt att vara noggrann och väl förberedd. Genom att följa dessa råd kan du säkerställa en smidig och säker övergång till ditt nya hem.