Gummilister lite överallt

Om man börjar sikta in sig på att kolla var det finns gummilister, så kan man hitta dem lite överallt i sitt hem. Det är en detalj som gör stor nytta i huset.

När man tänker på gummi som material så kan man säkert komma på mycket som man hittar i sin vardag. Bildäck, gummisnoddar, skydden till in ear-hörlurar med mera. Men något som man kanske inte tänker så mycket på, förrän gummit fattas eller blir dåligt, är gummilister.

Gummilister kan man hitta överallt där man vill få en mjuk och perfekt tätning. Som i dörrar och fönster. Och även i dörrarna på kylskåp, frysar och ugnar. Troligen har man även det i sin duschkabin. Det är helt enkelt ett väl fungerande sätt att täta och att skapa en mjuk stängning av en lucka, fönster eller dörr.

Val av gummilister

Det kan vara lätt att märka när det är dags att byta ut sina gummilister, för då kan man se hur vatten läcker eller det börjar bli ett kalldrag. Att byta ut sina gummilister brukar vara enklare än vad man kanske först kan tro. Men det är viktigt att man ändå är försiktig så att man inte skadar själva dörren när man gör det.

Vilka gummilister man ska välja kan helt enkelt bero på vilka man haft där förut. Och skulle man vara i behov av gummilister på en plats där inga suttit förut, då kan man enkelt fråga i butiken eller säljaren online. Det är viktigt att man får rätt så att skyddet fungerar.