Med lagom mycket våld

Rivning handlar inte om att slå och slita sönder byggnader. Det handlar om att med minutiös precision ta bort det som önskas och samtidigt lämna kvar det som inte ska rivas. Svårt uppdrag.

Det är nog få som inte kan bli så arga att det hade lockat att bara slå sönder något. Ta en slägga och bara ösa på tills en vägg är i bitar och dammet ryker. Och även om du inte kan drabbas av den typen av ilska så finns det något renande och uttömmande med att få veva på med armarna. Lite som att stå och slå mot en boxningsboll, men att den samtidigt går sönder. Nu går du säkert inte omkring och längtar efter att få slå sönder din hörnsoffa eller sovrumsväggen med fondtapet. Men vad hade hänt ifall du hade fått slå sönder något? Och dessutom fått betalt för det?

Jobba så dammet yr

Även om du försöker vara så försiktig du kan är det svårt att arbeta på en rivningsfirma utan att du är täckt i damm när arbetsdagen är slut. Troligen är det inte bara dammet på kläderna som visar att du arbetat hårt. Dina armar och din rygg har nog också fått spår som en god film i soffan eller ett varmt bad kan lindra. Se det som en träning som inte bara är gratis. Du får ju till och med betalt för att göra det. Och dessutom så pass bra betalt att det blir en god månadslön.